Politie Zaandam - VIEWFINDR | Concept - Branding - Activatie
691
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-691,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Politie Zaandam

Video

Project Team:

Regie, camera & montage – Bastiaan Knol

Assistent-regie – Boyd van Groesen

Opnameleider – Ken Thelosen

Setfotografie – Jessica Kraakman

Geluid – Felix Kampman

 

Met dank aan – Joshua van Houten en Bjorn Sommer

 

Figuranten – Edmond Steens en Jegor van Opdorp

De politie staat dag en nacht klaar voor de samenleving. Ze biedt een helpende hand of grijpt in wanneer zich een noodsituatie voordoet. Het werk dat ze verrichten doen ze niet alleen ter bescherming maar ook in samenwerking met de burger. De belangrijkste schakel daarin is het alarmnummer. Dankzij onderzoek in de regio Zaandam is de politie er desondanks achter gekomen dat 1-1-2 vrijwel alleen voor levensbedreigende situaties wordt gebruikt.

Om meer aandacht te schenken aan het belang van de samenwerking met de burger heeft de Politie Zaandam ons gevraagd om een promotievideo te maken. Dit om de boodschap over te brengen dat het alarmnummer ook voor verdacht gedrag gebruikt mag worden. Om de doelgroep te prikkelen is er gekozen voor een korte film waarin op overtuigende wijze het gehele protocol van de politie in beeld wordt gebracht. Van het melden van verdacht gedrag door de burger tot aan de aanhouding van de verdachte door de politie.

Bekijk de promotievideo van Politie Zaandam

Met de video hebben we gezorgd voor een boeiende presentatie van een alledaags voorbeeld: een poging tot inbraak. Door de politie in de video een stukje empathie mee te geven, werden burgers die de video hebben bekeken aangespoord om samen met de politie voor veiligheid te zorgen in de regio. En de promotie werd een succes. Nadat de video op verschillende bijeenkomsten werd vertoond, is het gebruik van het alarmnummer met 300 procent in de regio toegenomen.